Photobucket


PEMBERITAHUAN!!!

Sebelum datang menempah, sila pastikan anda

SMS/WHATSAPP KE 018-298 4685 for FAST RESPOND!

Follow IG jahitan_fiza untuk melihat hasil jahitan dantestimoni pelanggan

Jika nak datang rumah hendaklah telefon dahulu di khuatiri tiada di rumah. Di galakkan menempah sekurang-kurangnya seawal 1 bulan sebelum tarikh mengambil.

Elakkan tempahan di saat-saat akhir ataupun pada kadar segera. Sebarang tempahan urgent/emergency/rushing/nak cepat tidak akan dipertimbangkan, harap maklum… (^^)



Pola Kain Duyung

Kain Duyung atau lebih dikenali dengan Kain Kembang Payung amat sesuai sekali dipadankan dengan baju kurung moden atau baju kebaya moden




A-B = labuh kain = 38"
A-C = 8" (ini ukuran biasa dari pinggang ke punggung)
A-D = 18" untuk yang xberapa tinggi 20" untuk yang tinggi
(di sini kita gunakan 18" untuk labuh kain 38") atau boleh juga ukur dari pinggang ke lutut
A-E = pinggang bahagi 4 tambah 1 (kalau nak buat getah tambah 2 inci lagi untuk getah)
C-F = punggung bahagi 4 tambah 3/4" (kalau nak ketat lagi tambah 1/2" saja)
D-G = 8 1/2" atau 9" (ini untuk size punggung 38" tapi kalau size punggung besar macam 42-48 kenalah besarkan sedikit, iaitu ukuran punggung yang sudah dicampur kelonggaran tolak 1 1/2" atau 2".
(contoh: ukuran punggung 44 bahagi 4 + 3/4" = 11 3/4" - 1 1/2" = 10 1/4"
B-H = 14" atau ikut suka ukuran minimum ialah 14" untuk senang melangkah
H-I = naik kan 1 inci dari H kemudian lukis ikut pembaris bengkok dari I ke B
cantumkan E,F,G,I
A=K = 4 1/2"
dari K lukis ke ke bawah 4", jadi kita tandakan x
K-L = 1/2"
K-M = 1/2"
cantumkan L-x dan M-x ini ialah untuk lisu


3 ulasan:

ruzlinda berkata...

terima kasih sbb ajar lin buat pola kain duyung..

Nabila Husna berkata...

Thanks ajar pola kain duyung

fahim azizan berkata...

Tq.. sgt

Photobucket Photobucket
WIRID UTK MENDAPAT KEKAYAAN Subhanallah 33x alhamdulillah 33x allahuakbar 33x la ila ha illallah 1x baca selepas solat lima waktu,insyaallah berjaya.
Petua Murah Rezeki "Ya Allah cukupkanlah aku dengan perkara yg halal daripada yg haram dan kayakanlah aku dengan anugerahMu drpd meminta2 kpd selainMu" * Istighfar * Solat sunat taubat * Zikir Ya Wahhab 300x (60 x 5 slps solat) * Surah al-Waqi'ah setiap mlm * Solat sunat Dhuha * Selawat 3x setiap kali melalui pintu (rumah, kenderaan, ofis) * Semasa dlm perjalanan baca Subhannallah & Lailahailla anta 41x then psg niat bahawa aku akn dpt rezeki pd hari ni * Bismillah
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...