Photobucket


PEMBERITAHUAN!!!

Sebelum datang menempah, sila pastikan anda

SMS/WHATSAPP/WECHAT KE 012-642 3587 for the FAST RESPOND!

PM, EMEL ke jahitanfiza@gmail.com

Jika nak datang rumah hendaklah telefon dahulu di khuatiri tiada di rumah. Di galakkan menempah sekurang-kurangnya seawal 1 bulan sebelum tarikh mengambil.

Elakkan tempahan di saat-saat akhir ataupun pada kadar segera. Sebarang tempahan urgent/emergency/rushing/nak cepat tidak akan dipertimbangkan, harap maklum… (^^)

SENARAI BAJU DAN HARGA TEMPAHAN:

1- Baju Kurung Biasa (Lapik leher lembut): RM40

2- Baju Kurung Biasa Jahit Tindih Kasih: RM50

(jahit tindan diluar baju dan susunan kipas kain untuk menampakkan kekemasan)

3- Baju Kurung Riau | Kurung Pahang | Pesak Gantung: RM45

4- Baju Kurung SUTERA: RM50

5- Baju Jubah | Maxi Dress: RM55

6- Baju Kurung Biasa Berpiping: RM50

7- Baju Kurung Riau | Kurung Pahang | Pesak Gantung Berpiping: RM55

8- Baju Kurung Moden | Kurung Moden Peplum (tanpa kain): RM35

9- Baju Kebaya | Baju Kurung Moden : RM65

10- Baju Kurung Moden Peplum: RM70

11- Baju Blouse Perempuan (Mengikut Fesyen): RM35

13- Seluar Palazo | Skirt Labuh: RM30

14- Kain kipas belakang | Kain susun tepi | Kain Selisih Belah | Kain Tempah Depan | Kain Duyung | Kain Flowy: RM30


SENARAI HARGA BAJU BERLINING (2 KALI HARGA TEMPAHAN):

1. Baju Kurung Biasa:

(Lining penuh baju + kain) - Harga: RM80

(Lining baju sahaja) - Harga: RM65

2. Kurung Pahang | Kurung Riau | Pesak Gantung:

(Lining penuh baju + kain) - Harga: RM90

(Lining baju sahaja) - Harga: RM75

3. Baju Kebaya | Kurung Moden | Peplum:

(Lining penuh baju + kain) - Harga: RM130

(Lining baju sahaja) - Harga: RM95


Rekaan Baju Tunang

Baju tunang lace putih kain kembang potong payung lengkap dengan veil atau layahBaju kurung potongan riau leher cekak musang cantik digayakan di majlis pertunanganRekaan baju ini agak seksi dan moden dengan kain potongan duyung yang meleret di belakangRekaan baju kurung moden di taburi sulam dan manik, kelihatan manis bila digayakanSimple dan elegantGadis ini tampak ayu dengan rekaan baju kurung lace dan selendangBaju bertunang yang simple dan ringkas tapi masih tetap menawanTIPS ISTIMEWA UNTUK MAJLIS PERTUNANGAN

Pilihlah tema warna yang sesuai dan terkini mengikut citarasa anda. Kebiasaannya warna baju untuk majlis bertunang adalah warna-warna pastel yang lembut seperti putih krim, biru muda, merah jambu, hijau muda dan beige.

  1. pemilihan baju bertunang mestilah dari warna-warna lembut, kebiasaanya warna pilihan adalah putih atau krim
  2. rekaan yang sesuai adalah baju kurung moden & kebaya dan tidak terlalu terdedah
  3. sentuhan manik dan labuci tidak terlalu penuh
  4. solekan tidaklah terlalu tebal (natural) bersesuaian dengan majlis

Ramai gadis yang bakal bertunang pada masa kini memilih untuk kekal sopan dan menutup aurat. Gaya bertudung atau lebih dikenali busana muslimah menjadi pilihan generasi sekarang dalam memastikan majlis bertunang mereka tetap bergaya dan kelihatan sopan. Selain tudung biasa yang ringkas, ia turut diindahkan dengan padanan selendang yang dihias dengan renda, manik atau sulaman. Ia juga boleh disesuaikan lagi dengan veil lace labuh yang menjadikan si gadis nampak bergaya dan moden.

Apabila memperkatakan tentang tudung, ia sebenarnya dapat membantu wajah asal tampil cantik apatah lagi kita mampu memberi kelainan kepada si pemakai. Mana tidaknya, tudung mampu menyembunyikan bentuk wajah bersegi atau bulat. Jika potongan tudung dipelbagaikan, ia lebih nampak kemas dan menarik berbanding dengan wanita yang tidak bertudung.

Namun, fesyen ini tidak lagi terikat dengan busana baju kurung atau jubah kerana sentuhan moden lebih menarik apatah lagi dipadan dengan fabrik terkini seperti kain sifon yang popular disaat ini. Material lembut seperti sifon sesuai untuk dijadikan baju bertunang kerana ia mewujudkan gaya mewah. Bagaimanapun, potongan baju perlu diberi perhatian agar tampil lebih ayu dan feminin.

p/s: foto diatas bukan milik persendirian...hanya google secara rawak

Tiada ulasan:

Photobucket Photobucket
WIRID UTK MENDAPAT KEKAYAAN Subhanallah 33x alhamdulillah 33x allahuakbar 33x la ila ha illallah 1x baca selepas solat lima waktu,insyaallah berjaya.
Petua Murah Rezeki "Ya Allah cukupkanlah aku dengan perkara yg halal daripada yg haram dan kayakanlah aku dengan anugerahMu drpd meminta2 kpd selainMu" * Istighfar * Solat sunat taubat * Zikir Ya Wahhab 300x (60 x 5 slps solat) * Surah al-Waqi'ah setiap mlm * Solat sunat Dhuha * Selawat 3x setiap kali melalui pintu (rumah, kenderaan, ofis) * Semasa dlm perjalanan baca Subhannallah & Lailahailla anta 41x then psg niat bahawa aku akn dpt rezeki pd hari ni * Bismillah
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...